Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Steyr

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Steyr:

Geschiedenis van Steyr-tractoren

In 1915 bracht Steyr zijn eerste landbouwtractor op de markt, waarmee het tijdperk van modern landbouw werd ingeluid. Dankzij hard werken en streven naar perfectie rolde op 29 oktober 1947 de eerste seriegeproduceerde Steyr-Type 180 tractor van de productielijn.
In de jaren vijftig werd de fabriek in St. Valentin onderdeel van Steyr-Daimler-Puch AG, en twintig jaar later werd de productielijn en verkoopafdeling voor Steyr-tractoren daarheen verplaatst. De ondertekening van een licentieovereenkomst met het Turkse bedrijf Donatim in 1978 en de samenwerking met het Finse Valmet in 1986 getuigen van Steyrs grote betrokkenheid bij de ontwikkeling van hun producten.
Begin jaren negentig werd als gevolg van herstructurering binnen Steyr-Daimler-Puch AG de afdeling verantwoordelijk voor de productie van tractoren een zelfstandig bedrijf – Steyr Landmaschinentechnik GmbH, gevestigd in St. Valentin. Het bedrijf werd overgenomen door Case Corporation in 1996 en de naam werd veranderd in CASE-STEYR Landmaschinentechnik. De “Tractor of the Year” award toegekend aan de Steyr CVT met S-matic continu variabele transmissie op de Agritechnica-beurs in 1999 bevestigde dat Steyr-tractoren zeer moderne machines zijn.

Delen op:
AgriSpec Facebook