Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Landini

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Landini:

Geschiedenis van Landini-tractoren

Sinds de oprichting in 1884 door Giovanni Landini in Fabbrico (RE), is het gelijknamige bedrijf een pionier geworden in innovatie op het gebied van landbouwmachines. Vanaf de productie van wijntrekmachines en verbrandingsmotoren tot aan de eerste landbouwtractor in de geschiedenis, heeft Landini voortdurend de lat hoog gelegd in de sector. In 1925 werd de baanbrekende Landini 25/30 HP-tractor geproduceerd, die normen vaststelde voor toekomstige tractoren. Vervolgens breidde het bedrijf in het midden van de jaren dertig zijn aanbod uit met een reeks tractoren van 40 en 50 pk.
Landini zette zijn technologische denkwijze voort door in 1956 de Landinetta te introduceren, een gespecialiseerde boomgaardtractor, en door een overeenkomst te sluiten voor de productie van dieselmotoren met Perkins Engines. In 1959 werd het bedrijf onderdeel van het Massey Ferguson-concern, wat resulteerde in verdere successen, waaronder de productie van rupsbandtractoren die tot op heden marktleiders zijn gebleven. Landini zette de ontwikkeling voort door in 1977 de “Large” serie te introduceren, de eerste Europese tractoren met een vermogen van meer dan 100 pk.
De daaropvolgende jaren brachten nieuwe series zoals Frutteto en Vigneto, evenals significante investeringen na overname door de familie Morra in 1994. In de daaropvolgende decennia bleef het bedrijf zijn aanbod moderniseren door nieuwe series tractoren met verschillende vermogens te introduceren om te voldoen aan de groeiende behoeften van de markt. In 2014 vierde Landini zijn 130-jarig bestaan door de nieuwe generatie Serie 7-tractoren te introduceren, en in 2020 lanceerde het Serie 7 met Stage V-motoren en een geheel nieuwe constructie, waarmee het zijn traditie van innovatie en uitmuntendheid op het gebied van landbouwmechanisatie voortzette.

Delen op:
AgriSpec Facebook