Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Lamborghini

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Lamborghini:

Geschiedenis van Lamborghini Trattori

Lamborghini Trattori is een Italiaanse fabrikant van landbouwtractoren gevestigd in Cento, met wortels die teruggaan tot 1948. Het bedrijf werd opgericht door Ferruccio Lamborghini, die begon met de productie van tractoren door gebruik te maken van overtollige militaire onderdelen uit de Tweede Wereldoorlog. Het eerste seriemodel, de Carioca, werd relatief snel gelanceerd, slechts een jaar na de start van de activiteiten.
Dankzij een doordachte strategie werd Lamborghini Trattori in 1969 de grootste tractorproducent in Italië, wat hun vermogen om de behoeften van de markt te voorspellen bevestigde. Ondanks de economische uitdagingen in de jaren zeventig bleef het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden, hoewel een deel van het eigendom werd verkocht aan de SAME-groep. Lamborghini besloot niet alleen tractoren te blijven produceren; dankzij hun ervaring in motorenbouw investeerden ze in licenties voor hoogwaardige dieselmotoren van het merk MWM, wat resulteerde in de lancering van de DL 30 / DL 40 motorenreeks in 1952. In 1957 introduceerden ze de Lamborghinetta – een compacte tractor aangedreven door een 2-cilinder Lamborghini-motor, bedoeld om te concurreren met andere populaire tractoren op de markt.
Dankzij hun doordachte strategie verwierf Lamborghini Trattori niet alleen erkenning op de Italiaanse markt, maar ook wereldwijd.

Delen op:
AgriSpec Facebook