Technische Gegevens voor landbouwtrekkers David Brown

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker David Brown:

Geschiedenis van David Brown-tractoren

De geschiedenis van het merk David Brown gaat terug tot 1860, toen oprichter David Brown zijn activiteiten begon. Aanvankelijk richtte hij zich op de productie van eenvoudige metalen producten, maar pas in 1873 voegde het bedrijf hoogwaardige tandwielen toe aan het assortiment.
In 1902 verhuisde David Brown zijn bedrijf naar Park Works in Huddersfield, wat een zeer goede zet bleek te zijn en het begin was van een lange geschiedenis van het bedrijf op die locatie.
Na de dood van David Brown in 1903 namen zijn zoons Percy en Frank het bedrijf over en gaven het de naam David Brown & Sons. Ze begonnen met de productie van verschillende metalen producten, waaronder tandwielen, overbrengingen en gereedschappen die eerder door hun vader werden gemaakt. Tussen 1908 en 1915 experimenteerde het bedrijf zelfs met de productie van auto’s.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog richtte het bedrijf zich op de productie van aandrijfsystemen voor het leger, wat een belangrijke rol speelde bij het verwerven van een leidende positie in de wereldwijde productie van wormwieloverbrengingen. In de jaren 30 nam David Brown & Sons het bedrijf PR Jackson over, waardoor het zijn productaanbod kon uitbreiden.
Na het aangaan van een samenwerking met Harry Ferguson begonnen de zoons van David Brown met de productie van landbouwtractoren. Dit resulteerde in de Ferguson-Brown-tractor, die nieuwe normen stelde voor mechanisatie in de landbouw.
Ondanks voortdurende meningsverschillen met Ferguson bleef het bedrijf David Brown landbouwtractoren produceren, met de introductie van hun eigen versie van de VAK1-tractor, die wereldwijd bekendheid genoot.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef het bedrijf tractoren en andere voertuigen produceren, waaronder vliegtuigslepers van de VIG-serie voor de Royal Air Force. Na de oorlog groeide David Brown uit tot een van de belangrijkste tractorfabrikanten in Groot-Brittannië, waarbij hun producten werden gewaardeerd om hun degelijkheid en duurzaamheid.

Delen op:
AgriSpec Facebook