Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Claas

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Claas:

Geschiedenis van Claas-tractoren

Het jaar 2007 markeerde een keerpunt voor het bedrijf Claas, omdat toen voor het eerst de Claas XERION 2000 tractor openbaar werd gepresenteerd. Voor die tijd was dit een zeer moderne tractor vanwege zijn cabine die in drie verschillende posities kon worden ingesteld, terwijl de traploze HM-8 transmissie ontwikkeld door Claas efficiënt gebruik van de tractor mogelijk maakte.
In de daaropvolgende jaren breidde Claas zijn aanbod uit met nieuwe tractormodellen. Het grootste aantal machines werd op de markt gebracht na de overname van een meerderheidsbelang in Renault Agriculture in 2008. De eerste groene Claas-tractoren kwamen uit de voormalige Renault-fabriek in Le Mans, waaronder de CELTIS, ARES, ATLES en XERION series. Dit breidde het aanbod uit naar tractoren met verschillende vermogensklassen, waardoor aan de behoeften van boeren kon worden voldaan.
In 2010 werd de nieuwe XERION 3300 op de markt geïntroduceerd, die werd aangeboden in drie verschillende versies: XERION TRAC met een vermogen van 335 pk, XERION TRAC VC met een draaibare cabine, en XERION SADDLE TRAC met een cabine boven de motor, waardoor het mogelijk was om een aanhanger te monteren.
In 2011 werd de Claas AXION toegevoegd aan de tractorfamilie. Dit model bood een vermogen van 163 tot 260 pk. De Claas Axion is ontworpen met aandacht voor hoog comfort, gebruiksgemak, brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid. De introductie van de zescilinder DPS 6,8-liter motor die voldoet aan de Tier 3a-emissienormen was een volgende stap richting milieuvriendelijkheid.
In 2013 presenteerde Claas op de Agritechnica-beurs de nieuwe ARION 500 en 600 series, met modellen variërend van 112 tot 155 pk. De ARION 540 en ARION 640 modellen werden uitgerust met het Boost Claas Power Management-systeem, waardoor ze extra vermogen konden leveren, terwijl de automatisering van de HEXASHIFT transmissie het bedieningsgemak vergrootte.
In 2016 werd de XERION 3800 geïntroduceerd, uitgerust met nieuwe Claas Sequence Management voor automatisch wenden, een GPS-stuurinrichting en een ISOBUS-aansluiting, waardoor het een van de meest geavanceerde tractoren op de markt werd.
In de daaropvolgende jaren werden nieuwe modellen zoals de ARION 400, AXION 900 en ARION 500/600 geïntroduceerd, wat aantoont dat Claas voortdurend streeft naar steeds modernere modellen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van boeren over de hele wereld. De XERION 5000 en 4500 modellen die de grens van 500 pk overschrijden, bevestigden deze trend verder. De introductie van de AXION 800 tractor met een Stage IV-motor toont aan dat het bedrijf niet alleen de ecologische trends volgt, maar ook streeft naar leiderschap in technologische innovatie.

Delen op:
AgriSpec Facebook