Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Valtra

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Valtra:

Geschiedenis van Valtra-tractoren

De geschiedenis van het merk Valtra gaat terug tot 1913, toen het bedrijf Munktell een verbrandingsmotor combineerde met het chassis van een locomotief, wat resulteerde in de revolutionaire eerste tractor. Een van de eerste modellen die op de markt kwam, was de Munktells 20-24, uitgebracht in 1916. Hoewel tractoren destijds nog niet erg populair waren, begon de vraag naar deze machines in de jaren 30 van de 20e eeuw te groeien. Het model Munktells 22, dat in 1921 werd geproduceerd, vertoonde meer gelijkenissen met moderne tractoren en bood een vermogen van 22-26 pk.
In 1932 leidde de fusie van J & C G Bolinders Mekaniska Verkstad en Munktells Mekaniska Verkstad tot de oprichting van AB Bolinder-Munktells. Hun eerste tractormodel, de BM 25, was baanbrekend omdat het als eerste machine was uitgerust met rubberen luchtbanden, waardoor de maximale snelheid werd verhoogd tot 14 km/u.
Een volgende ontwikkelingsstap was de fusie met het bedrijf AB Volvo, dat in 1943 begon met de productie van zijn eigen tractoren. Deze samenwerking leidde tot het ontstaan van het merk BM Volvo, later Volvo BM.
In 1951 voegde het Finse bedrijf Valmet zich ook toe aan de tractorproducenten, en in 1979 fuseerde Valmet met Volvo BM, wat resulteerde in het merk Valtra. De samenvoeging van deze bedrijven leidde tot de introductie van nieuwe tractorseries op de markt. In 1982 werd de serie 05 Volvo BM Valmet gelanceerd.
Gedurende de jaren heeft de geschiedenis van Valtra-tractoren zich ontwikkeld, waarbij deze machines altijd worden geassocieerd met prestaties en betrouwbaarheid. Vandaag de dag, na meer dan honderd jaar, blijft Valtra een leider in de productie van tractoren, voortdurend in ontwikkeling en het introduceren van steeds nieuwere technologieën.

Delen op:
AgriSpec Facebook