Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Belarus

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Belarus:

Geschiedenis van de tractoren van het merk Belarus

De Minsk Tractorfabriek (MTZ), producent van landbouwtractoren onder het merk Belarus, werd opgericht op 29 mei 1946. In het begin specialiseerde MTZ zich in de productie van rupsbandtractoren, maar in de loop der jaren begon men ook met de productie van wieltractoren, waarvoor in 1950 de naam “BELARUS” werd geïntroduceerd. In 1958 werd de 100.000ste tractor geproduceerd, en in 1972 rolde de miljoenste tractor van de band. Tractoren van het merk Belarus vonden moeiteloos toepassing in de landbouw, bosbouw, bouwsector en gemeentewerken.
In 1961 werd het model MTZ-50 geïntroduceerd, gevolgd door het model MTZ-80 in 1967. Deze tractoren kenmerkten zich door moderne technische oplossingen, eenvoudige constructie en relatief lage productiekosten, wat uiteindelijk resulteerde in een lage aanschafprijs.
Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 bevonden de tractorfabrieken in Minsk zich op het grondgebied van het onafhankelijke Wit-Rusland. In de jaren negentig en begin 21e eeuw ondergingen de tractoren van het merk Belarus modernisaties om te voldoen aan nieuwe marktstandaarden en eisen. In 1996 werd het “MTZ” -logo gewijzigd naar een nieuw symbool in de vorm van de letter “Б” (БЕЛАРУС). In Polen wonnen Belarus-tractoren al populariteit in de jaren vijftig van de vorige eeuw, en de beschikbare modellen worden tot op heden aangeboden met vermogens variërend van 25 tot 160 pk. In 2014 werd de holding “MTZ-HOLDING” opgericht, wat de stabiliteit en strategische aanpak van het bedrijf bevestigde.
Ondanks successen kreeg het merk Belarus kritiek vanwege het gebrek aan concurrentievermogen en lage kwaliteit in vergelijking met westerse fabrikanten van landbouwtractoren. Als reactie richtte het merk Belarus zich op het verbeteren van het imago en de ontwikkeling van nieuwe tractormodellen, met de introductie van moderne technologieën. Tegenwoordig worden tractoren van het merk Belarus nog steeds geproduceerd, en het bedrijf streeft ernaar zijn positie op de markt te behouden door zijn producten steeds verder te verbeteren en zo te voldoen aan de verwachtingen van klanten.

Delen op:
AgriSpec Facebook