Technische Gegevens voor landbouwtrekkers International

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker International:

Geschiedenis van International-tractoren

International Harvester (IH) was gedurende het grootste deel van de 20e eeuw een van de toonaangevende producenten van landbouwtractoren. Het bedrijf begon met de productie van grote landbouwtractoren onder de merken Mogul en Titan, waarvan de motoren op benzine werkten. Tussen 1911 en 1914 werd de Model C Mogul geïntroduceerd, die voornamelijk werd gebruikt als stationaire motor op een tractorframe. Echter, in de jaren 20 begon de populariteit van deze tractoren af te nemen, omdat er een voorkeur ontstond voor kleinere en meer economische modellen.
IH introduceerde zijn eerste grote tractoren in 1915, de modellen 10-20 en 15-30. Hoewel dit nog steeds grote tractoren waren, waren ze aanzienlijk kleiner dan eerdere modellen en vonden ze voornamelijk toepassing op het veldwerk. Ondertussen verwierf IH meerdere kleinere bedrijven om zijn productaanbod uit te breiden.
In 1924 bracht IH de Farmall-tractor op de markt, een kleinere, meer veelzijdige tractor die concurreerde met de Fordson-tractoren van Ford Motor Company. De Farmall werd een marktleider in zijn categorie, en de daaropvolgende modellen in de “F-Series” zetten deze trend voort.
In 1932 werden de eerste tractoren met dieselmotoren geïntroduceerd, aanvankelijk werkend op benzine en later overgeschakeld op dieselbrandstof. Ook werd de eerste rupstractor met een dieselmotor gelanceerd.
In 1939 werd een nieuwe lijn tractoren geïntroduceerd, de “Letter Series”, gevolgd door het model MD in 1941. In de jaren 40 en 50 bleef IH zijn producten ontwikkelen door nieuwe modellen te introduceren voor kleine boerderijen.
De jaren 60 brachten nieuwe IH-tractormodellen, zoals de 706, 806 en 1206. In 1965 werd de eerste tweewielaangedreven tractor geïntroduceerd, de model 1206. IH bleef zijn producten ontwikkelen door nieuwe modellen en technologische innovaties te introduceren.
In de jaren 70 introduceerde IH de “66 Series”, met modellen als de 766, 966, 1066 Turbo en anderen. In de jaren 80 moest het bedrijf IH omgaan met uitdagingen door concurrentie en veranderingen in de agrarische markt. Ondanks enkele successen, ondervond International Harvester financiële moeilijkheden en moest het een reeks herstructureringsmaatregelen nemen. Aan het eind van de jaren 80 besloot IH zijn landbouwmachine-activiteiten te verkopen, en veel van de innovatieve functies die in die tijd werden geïntroduceerd, vonden hun weg naar latere modellen van Case IH-tractoren.

Delen op:
AgriSpec Facebook