Technische Gegevens voor landbouwtrekkers Fendt

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker Fendt:

Geschiedenis van Fendt-tractoren

Fendt is een van de belangrijkste bedrijven op de markt voor landbouwtractoren, met een lange geschiedenis en een reputatie voor het produceren van hoogwaardige machines. Sinds de introductie van de eerste kleine Dieselross-tractor met een vermogen van 6 pk in 1930, heeft het bedrijf voortdurend zijn aanbod uitgebreid door voortdurend nieuwe modellen te introduceren, waarbij veel aandacht wordt besteed aan technologische ontwikkeling.
In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw bracht Fendt de Dieselross F 18 op de markt, uitgerust met een onafhankelijke aftakas die niet afhankelijk was van de rijsnelheid, en nog geen tien jaar later introduceerde het de Favorit 1, met een motor van 40 pk en een versnellingsbak met meerdere versnellingen. Achterop de tractor werd een hefinrichting geïnstalleerd, waardoor de veelzijdigheid toenam.
In de jaren 1960-1970 zette Fendt zijn ontwikkeling voort door in het model Farmer 3 S een Turbomatic vliegwielkoppeling te introduceren, evenals gespecialiseerde tractoren voor de wijnbouw, hopbouw en fruitteelt. In de jaren 80 en 90 werd het Fendt-merk een pionier in de productie van krachtige tractoren, uitgerust met turbocompressor, hydro-pneumatische cabinevering en een geveerde vooras. Ook werden de eerste modellen met traploze Vario-transmissie geïntroduceerd.
In de 21e eeuw behoudt Fendt zijn stevig opgebouwde positie als voorloper van moderne oplossingen door de Efficient Technology-serie te introduceren.

Delen op:
AgriSpec Facebook