Technische Gegevens voor maaidorsers Claas

Advertentie

Selecteer een model voor maaidorsers Claas:

De geschiedenis van Claas combines


De geschiedenis van Claas combines gaat terug tot 1936, toen het bedrijf de eerste Claas combine op de markt bracht – een combinatie van een maaier, dorsmachine en binder (MDB), speciaal ontworpen voor Europese omstandigheden. De eerste machine van dit type werd geleverd aan het landgoed Zschernitz in de buurt van Halle/Saale, wat de weg opende voor verdere productie van Claas combines. De productie van MDB bereikte ongeveer 1400 stuks tot de stopzetting ervan in 1943 vanwege de oorlog. In de periode 1946-1978 groeide het Claas-bedrijf door, met de introductie van nieuwe combine-modellen, waaronder het zelfrijdende Super model, dat sinds 1946 de waardering van Europese boeren genoot. De productie van het Super model overschreed 65.000 stuks tot de stopzetting in 1978.
Van 1953 tot 1963 begon Claas met de productie van zelfrijdende combines, met de introductie in 1952 van het eerste zelfrijdende Hercules combine model, dat werkte op basis van langsstromend dorsen. Spoedig werden de SF-modellen geïntroduceerd, die gewaardeerd werden door klanten vanwege hun werkbreedte en veelzijdigheid. Tussen 1958 en 1970 verschenen de Europa en Columbus modellen, voornamelijk bedoeld voor kleinere boerderijen die voorheen stationaire machines gebruikten. In de daaropvolgende jaren bleef Claas zijn combine-lijn ontwikkelen, met modellen zoals Matador, Mercur en Compact, om te voldoen aan de groeiende behoeften van de landbouwsector.
In 2002 werd het Medion model op de markt gebracht, dat de Dominator serie opvolgde en flexibiliteit en efficiëntie in het oogsten van gewassen bood. In 2007 zette Claas nieuwe normen in het middelhoge premium segment met de introductie van de Tucano serie, die zich onderscheidt door veelzijdigheid en moderne technologische oplossingen. Dankzij innovatieve functies zoals het APS dors systeem en de AUTO PILOT en LASER PILOT besturingssystemen, zijn Claas Tucano combines aangepast voor gebruik op boerderijen van verschillende groottes en behoeften.

Delen op: