Technische Gegevens voor landbouwtrekkers John Deere

Advertentie

Selecteer een model voor landbouwtrekker John Deere:

Geschiedenis van John Deere-tractoren

John Deere, ook bekend als “Deere & Company”, is een Amerikaans bedrijf dat landbouwmachines, apparatuur voor het onderhoud van groenvoorzieningen en landbouwtractoren produceert. Het bedrijf werd opgericht door John Deere in 1837 in Grand Detour, Illinois. In het begin produceerde het bedrijf ploegscharen.
Het belangrijkste moment in de geschiedenis van het bedrijf vanuit het oogpunt van vandaag was de overname van de Waterloo Gasoline Engine Company in 1918. Hierdoor betrad John Deere de markt voor de productie van landbouwtractoren. Het eerste model was de “Waterloo Boy”, die al snel populair werd onder boeren.
In de jaren 1920 moest John Deere omgaan met de eerste uitdagingen van toenemende concurrentie en hogere normen voor prestaties en kwaliteit op de markt. De “Nebraska Tractor Tests”, geïntroduceerd in 1920, waren een reactie op de groeiende eisen met betrekking tot de prestaties van tractoren. Het model Waterloo Boy N, het eerste geteste model, gaf het bedrijf de kans om de kwaliteit van hun machines te bewijzen.
Tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig bleef John Deere, ondanks financiële moeilijkheden, doorgaan met de ontwikkeling van hun tractoren. Modellen zoals de “A” en “B” waren een reactie op de behoeften van boeren in die periode. De introductie van een hydraulische hefinrichting op het model “A” was een van de verbeteringen die het gemak en de efficiëntie van het werk vergrootten.
Het was echter het model “D”, dat in 1935 op de markt kwam, dat een ware revolutie teweegbracht. Het was uitgerust met een tweecilinderige liggende motor en een moderne constructie. Ontwerpers, waaronder de beroemde Henry Dreyfuss, gaven het een eigentijdse uitstraling, wat resulteerde in populariteit en erkenning onder boeren over de hele wereld.
Na de Tweede Wereldoorlog ging John Deere door met de ontwikkeling door nieuwe tractor modellen zoals de “M” en “MC” te introduceren. Het model “R”, geïntroduceerd in 1949, was uitgerust met een dieselmotor, aangedreven door stookolie.
In de jaren 1950 en 1960 breidde John Deere zijn activiteiten uit naar de Europese markt door Lanz Company in Mannheim over te nemen. Deze samenwerking stelde John Deere in staat om zijn machines in Europa aan te bieden, wat bijdroeg aan een grotere bekendheid van het merk.
In de daaropvolgende jaren bleef John Deere zich ontwikkelen door nieuwe technologieën te introduceren, zoals airconditioned cabines, automatische besturingssystemen en telematica. Modellen zoals de “8R” uit de jaren 2000 hebben de lat aanzienlijk verhoogd op het gebied van prestaties bij landbouwwerkzaamheden.
Tegenwoordig blijft John Deere een van ’s werelds belangrijkste producenten van landbouwmachines, met een breed scala aan machines, van tractoren tot combines, en boerderijbeheersystemen gebaseerd op de nieuwste digitale technologieën.

Delen op:
AgriSpec Facebook